VIP-Messenger
Copyright: »ANPdata & WEBdesign« 2010

VIP-Messenger henvender sig til alle privatpersoner - worldwide, og kan betjenes fra enhver computer i verden. Første gang man anvender programmet, skal man oprette sig som 'Ny bruger' og man vælger et unikt kaldenavn og en adgangskode. Der stilles ikke særlige krav til formatet på adgangskoden, men kaldenavnet kan/må kun indeholde engelske bogstaver samt tal. Oplysninger om mailadresse og fulde navn skal angives ved tilmelding. Disse oplysninger behandles naturligvis fortroligt og kan ikke ses af andre.

Der er mulighed for at ændre sin adgangskode, hvilket tilrådes gjort med jævne mellemrum. Ved almindeligt logon er det muligt at få forudindtastet kaldenavn og adgangskode ved hjælp af en cookie. Dette kan dog ikke tilrådes, såfremt andre har adgang til computeren.

Ved almindeligt logon vælger man mellem en vandret menubjælke eller en opretstående menu. Begge typer kan flyttes rund på skærmen.

Hovedmenuen består af følgende punkter:

Send besked
Beskeder sendes fra et separat vindue, hvor man vælger modtageren fra en rulleliste med ens kontaktpersoner. Ved at taste 1. bogstav i navnet (evt. flere gange) rulles der automatisk frem i listen.

Der er mulighed for at sende SMS-beskeder til danske mobiltelefoner ved at vælge 'Send SMS'. Dette forudsætter naturligvis, at der er indbetalt et beløb på VIP-kontoen.

Ønsker man at sende en fil skal man i stedet vælge punktet 'Send fil' i det nye vindue.

Herefter er der igen mulighed for at vælge modtageren samt gennemse computeren for at finde den ønskede fil.

Af sikkerhedsmæssige grunde er det ikke muligt at sende alle typer filer. Gængse dokument- og billedfiler er tilladt op til en størrelse på ca. 2500 kb.

Beskeder og filer kan afsendes med ENTER-tasten eller ved at klikke på knappen 'Send'. I skrivefeltet kan der laves linieskift med SHIFT + ENTER-tasten.

Besked modtaget
Teksten er kun synlig (rød tekst), når der er ankommet en besked der venter på at blive læst. Samtidigt høres en jingle, der afspilles indtil beskeden er læst. Lyden kan dog frakobles /tilkobles ved at klikke en enkelt gang på højttaleren nederst til venstre i menuen.

Den nye besked åbnes i et nyt vindue, hvorfra der er mulighed for at udskrive, slette, eller besvare beskeden. Beskeder der er afsendt fra en mobiltelefon har en blåviolet tekst hvor normale beskeder er hhv. mørkeblå for modtagne og lyseblå for sendte beskeder. Ved at vælge 'Besvar' er modtagerfeltet automatisk udfyldt med navnet på den sidste man har modtaget en besked fra.

Når man modtager en fil kan den gemmes på computeren ved at højreklikke på navnet og vælge 'Gem destination som'. Afhængigt af hvilke programmer man har installeret på computeren kan mange filer åbnes i de programmer de er associeret til ved blot at klikke på teksten i beskeden. En fil er kun tilgængelig indtil man logger af, eller indtil man modtager en ny fil af samme type.

Beskedcenter
I beskedcenteret er der mulighed for at skrive meddelelser af generel interesse for brugerne af VIP-Messenger. Administrator (Admin) er redaktør for denne 'opslagstavle' og har mulighed for at redigere og slette de oprettede meddelelser.

Profiler
Et nyt vindue der indeholder yderligere menupunkter:
a) Rulleliste med alle brugere - inddelt mellem dem der er 'Online' og dem der er 'Offline'.
b) I denne rulleliste kan man vælge et navn og få vist den pågældendes profil var at klikke på 'VisProfil'. Samme knap brugs til at opdatere antal bruger / onlinebrugere, der står anført øverst på siden.
c) Ens egen profil oprettes eller redigeres ved at vælge 'Min profil'.
d) I 'Se/Slet beskedarkiv' ligger en kopi af samtlige meddelelser siden arkivet sidst er blevet slettet. Det er muligt at få udskrevet meddelelsesarkivet, ligesom man kan markere hele teksten (CTRL+A) og kopiere den (CTRL+C) og evt. indsætte (CTRL+V) teksten i sit eget dokument og gemme det på computeren.

Vis profil
Under personens profil kan man vælge at sende en besked eller anmode om at få vedkommende på ens kontaktliste. Hvis personen i forvejen er på ens kontaktliste, kan han eller hun også slettes her.

Min profil
Her indtaster man så mange personlige oplysninger, som man nu har lyst til at andre skal se. Gyldig email-adresse er dog obligatorisk. Endvidere er der mulighed for at indsætte (og slette) et foto i JPG-format. Størrelsen på fotoet må ikke overstige 100 kb og det vises bedst, hvis det er kvadratisk - f.eks. 200 x 200 pixel.

Mobiltelefon
Allerede oprettede brugere kan anvende funktionerne 'Send besked' og 'Besked modtaget' fra en mobiltelefon med GPRS fra adressen:

'beskedcenter.dk/wap.htm'

I mange tilfælde er der penge at spare ved at bruge VIP-Messenger (IMMS)* frem for at sende SMS'er. F.eks. kan man modtage en besked på 3-4 linier og besvare den med 3-4 linier for i alt ca. 5-6 ører.

*) IMMS står for Internet Mobile Message Service

Læs evt. mere om brugen af VIP-Messenger fra en mobiltelefon her.

God fornøjelse!

ANPdata & WEBdesign
TLF. 22 32 61 02